read

WELLNESS SHOP-IN-SHOP, GALERIES LAFAYETTE


_ Sunday Riley


Sunday Riley launches into Galeries Lafayette

Our latest collaboration with Sunday Riley saw the premium skincare brand launch into the new "Wellness" floor of Galeries Lafayette’s Paris flagship situated on Boulevard Haussmann with a disruptive branded space!

_Concept Design
_3D Design
_Technical Development
_Project Management
_Client Service Support
_Installation

Experience the Power of Sunday Riley Skincare - Design4Retail

_Idea_

We were entrusted to develop the new brand concept that we created for Sunday Riley’s H Beauty counter launch in Bristol, and apply it to several new retail systems that would feature in the brand's new Galeries Lafayette shop-in-shop on the other side of the channel. This would include a branded back wall, cash desk, countertop unit, midfloor bay, and consultation station. From evolving the creative concept and producing technical drawings, to installing the shop-in-shop at its final destination, it was vital that we created a premium retail space with capacity for the brand’s full assortment of products and wellness kits, with additional space to showcase hero collections and new product launches.

Developing the new brand concept

_Insight_

Anchored in Sunday Riley’s signature yellow pantone, we presented a creative direction inspired by the material and colour palette of the new brand concept. Black powder coated steel and yellow acrylic panels paired with a medley of lighting frames a minimalist product testing area, while a branded countertop step display sits alongside an iconic Sunday Riley product riser exhibiting a yellow ‘sunrise’ semi-circle for further product glorification. Arched coves and the application of black arched metalwork to the midfloor bay ensures continuation of the sunrise theme throughout the shop-in-shop, and under-shelf illumination casts light on the product below to really show-off the brand’s skincare range. The circular midfloor consultation station provides an intimate experience for customers where products can be trialled, and consultations can take place. The addition of a built-in mirror, with sandblasted details; an inset hygiene caddy, complete with sink; and an adjustable stool, which allows for customers to choose their optimal seating height, creates a premium consultation experience befitting a premium brand.

_Realisation_

After refining the chosen creative direction, we delivered a shop-in-shop with an increased focus on an array of sleek black tones for a sophisticated aesthetic. Injections of yellow throughout the shop-in-shop highlight key touchpoints for easy category navigation and to create a considered customer journey embellished with graphic display opportunities for enhanced brand storytelling.

Ideas made possible.

#ideasmadepossible

Every trend has an opposite, a counterpart that is its antithesis, and these ‘design dualities’ is precisely what our latest insight report explores. Delving into these dualities is not merely about style; it’s decoding the unspoken conversation of fractured communities, seeking pathways for bridge building through forms that reflect our division. Request the report!